Vono Box - El Vono

A Vono Box egy budapesti downtempo / lounge projekt volt, Nafta, Suefo és Parizs részvételével. A csapat fő szerzője Jakab Zsolt, azaz Nafta az ezredforduló környékén indította útjára a Vono Box-ot. Olyan bandák voltak rájuk hatással kezdetben, mint a Death In Vegas, a Karminsky Experience, a Portishead, Beck, DJ Food, a Tipsy, vagy az I Monster.

Dalaik felkerültek egy sereg nemzetközi válogatásra, többször kerültek az önálló kislemez, vagy album kiadásának közelébe, de különböző okokból ez mégsem valósult meg. Most ezt az űrt szeretnénk kitölteni az „El Vono” EP-vel, ezért összegyűjtöttük a legjobb számaikat erre a poszthumusz kiadványra. Filmzeneszerű downtempo gyöngyszemek (La planéte, Crime City), vicces swing-hop (Hello Joe) vagy vibrafonban gazdag lounge klasszikusok (Teddy Acapulco) egyaránt hallhatóak a kislemezen, a hab a tortán pedig három eddig kiadatlan exkluzív dal a Panama, Bubbles és a Delirium Waltz.

A Vono Box remixerként is elég termékeny volt. Olyan zenekarok / producerek dalait gondolták újra, mint Erik Sumo (Pulver Records), [dunkelbunt] (Chat Chapeu), Flevans (Tru Thoughts), Eastenders (Poets Club), az Orient Expressions (Poets Club), Dusty (Jazz&Milk), Jon Kennedy (Organik), vagy a hazai mezőnyből a PASO, a Korai Öröm, vagy a Nemjuci.

2012-ben a világnak nem, de a bandának vége lett, azonban nem kell aggódni a srácok több különböző formációban folytatják a zenélést. Naftával Bill Flexible, Incredible Vocoder Band, és Lejka nevek alatt futhatunk össze. Suefo az alábbiak tagja: Savages y Suefo, The Worldstylers, Sannan. Parizs pedig évek óta Budapest egyik legjobb koncerthelyszínének az A38 Hajónak a hangmérnöke.

A zenéket Jakab Zsolt szerezte, illetve:

A La planéte, a Pepita, a Panama és a Bubbles - Jakab Zsolt és Kondor Péter szerzeménye

A Crime City és a Delirium Waltz - Jakab Zsolt és Lakatos Sándor szerzeménye

Közreműködtek: Nagy-Barta Péter basszusgitáron a La planéte-ben, Lukács Levente szaxofonon a La planéte-ben, Horváth Péter trombitán a Delirium Waltz-ban, Horváth Erzsébet vokálozott a Panama-ban, Montanaro Noémi énekelt és szöveget írt a Bubbles-ben, Kiss Zoltán gitározott a Bubbles-ben

Fotó: Mederos Antónió, borítóterv Mederos Antónió és Jakab Zsolt

Cat.No.: 
MNDG004

VÁSÁRLÁS