Savages Y Suefo presents Nu Vintage Selecta

A Mana Mana Records új sorozatot indít, azzal a céllal, hogy a magyar electro swing, electro blues, és nu vintage színtér képviselőit összehozza egy közös platformra és egy szép csokorba rendezve mutassa meg a nemzetközi közönségnek ezeket a remek produkciókat.

A sorozat első része 16 számot tartalmaz elég széles spektrumról válogatva. Hallhatjuk a Magyarországon igen népszerű Budapest Bár zenekartól a Money, Money, Money cimbalommal és hegedűvel megtámogatott electro swing változatát, ami valószínűleg az utóbbi idők legelképesztőbb ABBA feldolgozása. Az elektronikát a Mana Mana egyik művésze Ordiman csempészte ebbe a dalba, aki szintén kivette a részét Judie Jay autentikus swing dalának, a Gone-nak modernizálásából. Ez a remix olyan jól sikerült, hogy egyből a Bart&Baker által válogatott Electro Swing VII CD-n landolt, ami komoly fegyvertény, ám ezúttal egy vadonatúj saját kompozícióval bájolja el a hallgatóit. A Stereo Swing feat. Szűcs Gabi formáció sem szokott csalódást okozni. A tetkómániás Lou BigSwing és a szvinget itthon széles körben népszerűsítő Cotton Club Singers egykori dívája mindent tud a rádióslágerekről és a party zenékről. Igaz ez Vida G-re és a PASO énekes KRSA-ra is, akik egy ghetto-swinggel zúznak. A válogatást készítő Savages Y Suefo egyik legismertebb dalának, a Judie Jay-jel közös Ballroom Breakers-nek Fab Samperi remixével, illetve a hamarosan albummal jelentkező The Worldstylers projektjük egyik új dalával vannak jelen. 2015 első felében jön Gál Csaba Boogie bandájának, a Mississippi Big Beatnek az első nagylemeze, szintén a Mana Mana kiadásában. Az ő hangszeres electro-blues muzsikájukból két számot lehet most kagylózni.

A felsoroltak, és a válogatás többi résztvevője is – Noir Yorktól, Cranky-n át DJ Clairvo-ig – arra enged következtetni, hogy egy egész új szcéna alakult ki Budapesten, akik izgalmas módon vegyítik a régit az újjal, és akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben is

Cat.No.: 
MNDG009

VÁSÁRLÁS