Mystical Plants - Positivity EP

Az egyik legfankibb kelet-magyarországi zenekar, a nyíregyházi Mystical Plants néhány évente előáll egy újabb lemezanyaggal, a kedves hallgató pedig csak kamillázik, hogy kik ezek az emberek? A rácsodálkozás érthető, ez a fajta zenei igényesség és a megvalósítás minősége is sokkal nagyobb ismertséget követelne a bandának. Vidékről persze még manapság sem könnyű bekerülni a köztudatba angol nyelvű, és nem faék egyszerűségű muzsikával.

A srácok szerencsére nem csüggednek, épp ellenkezőleg! A 2006-os Use Your Head, és a 2011-es The Harvest című nagylemezek után most a négy számos Positivity EP-vel, és a címadó dalból készült látványos animációs klippel jelentkeznek. Bryant Goodman hangja, és a modern funk-rock alap szépen erősíti egymást, komoly húzást adva a trekknek. A hazai funk-break, ghetto-funk színtér egyik legjobb és külföldön is elismert duója a Lack Jemmon, azaz Clairvo és Kid Panel remixe kicsit visszavett a Positivity tempójából, és egy remekbe szabott morcos basszusvonallal vitte be a gettóba.

Az EP másik dala a Gimme Sum is egy organikus funky. Lehet lazulni a ritmusszekcióra, figyelni az énekre, de a billentyű díszítései sem hiába vannak ott, igazi rádióbarát szerzemény. Ez a dal is kapott egy klub-orientált remixet, mégpedig a Mystical Plants vezetője Balázs Béla, a ColorStar-os Máté Szabolcs és Infragandhi közös projektjétől a Human Tornadotól.

Üresjárat nélküli kislemez, megérdemli a figyelmet! Akinek elnyerte a tetszését annak jó hír, hogy már az albumra sem kell sokat várni.

 

Mystical Plants a Facebook-on

 
Cat.No.: 
MNDG024

VÁSÁRLÁS