Másfél - Kínai nátha (Remastered)

A Másfél a ’90-es évek egyik legfontosabb és legkedveltebb magyar underground bandája volt. Két évtizedet végigzenéltek, készítettek koncertalbumot a Tilos az Á-ban és az A38 Hajón, gyakran léptek fel acid-partykon, de Franciaországtól Oroszországig sokfelé játszottak külföldön is. Zenéjük alapvetően alternatív rock, eleinte sok jazz, post punk és funk, később még több elektronikus hatással. Instrumentális zenével könnyebb lehetett meghódítani a külföldi színpadokat, mint magyarul próbálkozva, viszont egyáltalán nem jellemző hogy valaki a Sziget fesztivál nagyszínpadáig jut ilyesmivel, nekik ez is sikerült. Történetük során végig kísérleteztek, egyre több zenei hatást építettek be, sokszor léptek fel quadro-ban, a terem négy sarkába telepített színpadokon, a ’90-es évek közepén pedig a csellót is csatasorba állították, ami aztán tényleg kipörgette az unikum-mérőt. 
 
Mindezek ellenére mára eljutottunk odáig, hogy a lemezeiket nem könnyű beszerezni, ezen túl pedig az eredeti felvételek minőségével maga a zenekar sem teljesen elégedett. A helyzet megoldásaként az összes lemezt kiadja a Mana Mana Records remasterelt formában. Ez hosszú és fáradságos munka, de ha a végére érünk (terveink szerint még idén), némi lazításként kiadunk egy vinyl válogatást is a legjobb Másfél számokból. 
 
A Kínai nátha 1994-ben, egy évvel a bemutatkozó Mese kazetta után jelent meg, a Bahia és a Trottel Records közös kiadványaként. A két fontos underground kiadó mellett a korszak egy másik kulturális innovátorának, a Tilos az Á-nak is köszönhetjük, hogy kijöhetett ez a lemez, hiszen egy ottani koncerten rögzítették 1994. április 24.-én. A felállás nem változott, sőt a számlista fele is megegyezik a Mesén hallhatóakkal. Viszont ez az élő felvétel már egy összeszokottabb, érettebb és erőteljesebb zenekart örökített meg. 
 
Az anyag újrakeverését az NKA támogatta. 
NKA logo
 
Sajtó: 
ÚJRAKIADÁS! MÁSFÉL: MESE + KÍNAI NÁTHA (recorder.blog.hu)
 
Cat.No.: 
MNDG036

VÁSÁRLÁS