Calm Spirit - Sit Down EP

(English version below)
A Bossa From The Box már tavaly megjelent kiadónk jubileumi Artspotting válogatásán. Most egy egész EP-t épített köré a Calm Spirit. Leginkább a 90-es évek végi trip-hop és instrumentális zenék, valamint az érdekes, de nem szélsőséges elektronikus megoldások adták az inspirációt az új anyaghoz.

High Edge: Ez a szám az, ami talán a legközelebb áll hozzánk. A tempó, a hangszerek, az effektek, a hangulat mind nagyon fekszik nekünk. Van benne lágy szinti dallam, élőben felvett elektromos dob, konga, tabla, shaker. Az egész dal az elején hallható hangokból született, ezeket öltöztettük fel. Nem spóroltunk az idővel, hosszan bontottuk ki, de nem váltottunk hangulatot. Keretes szerekezetű, egységes szerzemény.

Bossa From The Box: Kb. 8 évet pihent a fiókban ez a szám 50%-os állapotban. Egy próbán előkerült, összenéztünk és úgy döntöttünk, hogy befejezzük. Egy vintage Pearl dobot használtunk a felvételhez, ezután jöttek a dallamok, kongák. Ilyen jellegű zenét ezelőtt még nem készítettünk. Itt is játszottunk a részekkel, van ahol lassabb, szellősebb.

Magic Carpet: Ennél is érződik a kísérletezés. Akartunk egy breakesebb alapú, magunkhoz képest gyorsabb tempójú számot összerakni. Csak jöttek az ötletek, a dal fő motívumai villámgyorsan összeálltak. Éreztük, hogy ebben több van, és a végén a tört ütem átvált 4/4-re. Úgy akartuk befejezni, hogy, ne akarjon véget érni. És folytatódott is a következő track-ben.

Magic Caprpet (Remix): Nem tudtuk abbahagyni a 4/4-es verziót az eredeti végén, ezért csináltunk belőle egy saját remixet. Mire kész lett, jobban megszerettük, mint az eredetit. Ozorán a live-act során szünet nélkül követte az eredetit a remix és szerette a hallgatóság. Picit tribal, kényelmes topogós/bólogatós lett, pont olyan, amire mi is szívesen lötyögnénk.

A most készülő zenéinkben terveink szerint tovább vegyítenénk az élő hangszereket az elektronikával. Marad a sok perka, de lesz majd nagybőgő és szitár is, ezeket pedig a szintikkel tennénk teljessé.
 
 
-
 
Bossa From The Box appeared on our label's jubilee Artspotting compilation last year. Now, Calm Spirit has built an entire EP around it. Trip-hop and instrumental music of the late 90s, as well as interesting but not extreme electronic solutions, mostly inspired the new material.
Cat.No.: 
MNDG079