AZNAP Projekt – Számtalan

The music of AZNAP Projekt could be described as Danube Bend region ethno trans with embedded pulsating beats and ancient sounds injected with hip hop roots.
Rhyming Polish lyrics intertwine with intense improvisation and fresh experimental jazz.
The basis of their music is provided by a combination of mouth harp, double bass and drums, with oriental motives from piano and zither, accompanied by flute and violin solos. Traditional Hungarian instruments like the kaval and the flute also add to the musical scope.
The band prioritizes on the Danube region’s cultural enrichment and community building because they live and compose there.

Dunakanyari néprajztransz, lüktető ritmusokba, ősi hangzásba ágyazva, ahol teret kapnak a hip-hop gyökerei is, felhangzik a rímekbe csavart lengyel szó és néha elszabadul az improvizáció. A zenei hangzás mélyét a doromb, a nagybőgő és a dob lüktetése alkotja, a sokszor keleties fő motívumokat a zongora és citerajáték adja, de meghatározó a fuvola és a hegedű szólójátéka. Sokszor a népi furulya és a kaval is felcsendül.
Fontos számunkra a Dunakanyari közösségek építése és kultúra teremtése, hiszen itt élünk és alkotunk. Egyszer egy budapesti neves klub koncertszervezője úgy fogalmazott: „Végre egy zenekar, akiknek nem közönsége van, hanem a dunakanyari közösségnek van egy saját zenekara”, ezek után ő is kiköltözött a térségbe.

feedbacks:
"Nice tunes!! Like Hiperdúr"
Scheibosan (Klangwirkstoff, Austria)

"Two outstanding records with not a weak moment."
Robert Lochmann (radio x, Frankfurt)

"This is awesome!"
DJ Aja (Jazz Syndicate, Ketch a Vibe, UK)

"Will play in next Switchstance Radio Show."
Thomas Katongole-Strauch (Switchstance Recordings, Cologne, Germany)

 

 

Cat.No.: 
MANAVL-007
Genre: